Bestuursmededeling dd. 31 maart 2020

Nieuwegein / Vreeswijk 31-03-2020 - D R I N G E N D E  O P R O E P

SPORTPARK TIJDELIJK VERBODEN TERREIN

Beste leden en ouders,

De gemeente Nieuwegein heeft - net als overal elders in ons land - besloten alle sportparken voor onbepaalde tijd te sluiten en de toegang daartoe te verbieden. Vanzelfsprekend gelden deze maatregelen ook voor Sportpark Zandveld, de thuishaven van VSV Vreeswijk. Een even begrijpelijk als pijnlijk besluit.

Helaas maar onvermijdelijk kunnen we als gevolg van de corona-maatregelen al wekenlang niet voetballen op ons sportpark en het ziet ernaar uit dat die situatie ook nog wel even aanhoudt. We missen niet alleen onze sportieve uitlaatklep, maar ook de gezelligheid en teamspirit op trainingsavonden en wedstrijddagen.

ONS SPORTPARK IS NU SINDS EEN AANTAL WEKEN VOOR ONBEPAALDE TIJD ONVOORWAARDELIJK GESLOTEN EN DAT BETEKENT EEN VERBOD OP TOEGANG VOOR IEDEREEN !

Nu alle scholen gesloten zijn constateren wij dat veel kinderen met name buiten de reguliere schooluren vertier en afleiding op het sportpark zoeken, want ondanks de algehele afsluiting ervan zijn er altijd nog wel wat sluiproutes te vinden. We kunnen ons dat best voorstellen (we zijn zelf ook jong geweest), maar het is niet toegestaan en niet toelaatbaar. Het sportpark is nu even de plek waar je niet mag komen !!

Je nu op het sportpark laten zien is in strijd met de geldende maatregelen voor het ‘gecontroleerd verspreiden’ van het corona-virus. Stoor je je daar niet aan en blijf je de gezelligheid van samenzijn opzoeken, dan werk je mee aan de ongecontroleerde verspreiding van dit virus. Doe dat dus niet. Je wilt er toch niet verantwoordelijk voor zijn dat door jouw honger naar het gezellig trappen van een balletje op verboden terrein een mogelijke besmetting terecht komt bij familie, vrienden en (on)bekenden ! Nou dan !

Op onze leden en ouders doen wij het dringende beroep er op toe te zien niet naar het sportpark te gaan. Het corona-virus is nog steeds niet onder controle !

De politie en de Boa’s (Buitengewoon OpsporingsAmbtenaren) doen ook een dringend beroep op ieders gezond verstand en de bereidheid om mee te werken. Voorkom dat zij handhavend moeten optreden. Houd er rekening mee dat, wanneer waarschuwingen om je aan de maatregelen te houden niet worden opgevolgd, je het risico loopt te worden bekeurd. De kosten daarvan kunnen oplopen tot € 400,00 per persoon.

Uiteraard hopen we jullie weer snel te mogen zien op on sportpark, maar voorlopig nog even niet. Blijf weg ! Blijf thuis ! Je helpt er anderen, maar uiteindelijk vooral jezelf mee.

Het bestuur van VSV Vreeswijk.

Gemeente 01